четвер, 18 травня 2017 р.

Як вибрати зручну ручку для школяра





                Як вибрати зручну ручку для школяра
Здавалося б, яка різниця, якою ручкою пише дитина. Але не все так просто. Канцелярські товари можуть бути незамінними помічниками для маленьких школярів. Саме правильно підібрані дрібниці зроблять процес навчання простіше і приємніше. Для того, щоб допомогти школяру отримати не тільки користь, але і задоволення від листа, правильно підберіть йому ручку. Краще всього зробити це разом з дитиною.

Вибір ручки для першокласника - завдання нелегке і відповідальне. Під час початкового розвитку навички письма у дитини має значення кожна деталь. Від товщини стрижня до форми корпусу ручки і матеріалу, з якого він зроблений. І навіть кольору чорнила.
Недостатньо розвинені м'язи рук першокласника з невисоким рівнем довільної уваги перетворюють лист в складну роботу.
Раніше першокласники писали пір'яними ручками, за допомогою яких у них формувався правильний навик письма. Справа в тому, що пір'яними ручками можна писати тільки при певному нахилі та натискування. Тому учні з часом вчилися тримати ручку правильно.
Мабуть, єдиним недоліком пір'я було безліч ляпок в прописах першокласників. Правильно розрахувати нахил - завдання не з легких. Для того, щоб вийшла лінія оптимальної товщини, доводилося прикладати багато зусиль. Адже якщо стиснеш руку трохи сильніше - отримаєш пляму, трохи менше - не пише ручка.
Сьогодні можна зустріти моделі кулькових ручок, які починають погано писати при неправильному нахилі. Завдяки цьому, дитина автоматично вибирає оптимальний нахил і вже без допомоги дорослих вчиться тримати ручку правильно.
Які бувають ручки
Виявляється, простих на перший погляд ручок існує величезна безліч. Щоб визначити, яка з них більше підійде першокласнику, потрібно знати особливості кожної з них.
Кулькова ручка
Найбільш поширена ручка з товщиною стержня від 0.5 до 0.7мм. Якщо все-таки вирішили зупинитися на кульковою ручці, нехай краще її корпус буде тригранної форми. По-перше, така ручка зручно лягає в дитячу руку. По-друге, виключається можливість ковзання, а значить перенапруги дитячих пальчиків. З недоліків можна відзначити те, що стрижні таких ручок досить часто виявляються занадто мазкими. Стержень краще вибирати з кулькою середньої товщини.
Гелева ручка
Вона найчастіше притягує погляд через більш яскравих чорнила. Однак ці ручки більше підійдуть для дітей старшого віку. Так як в гелевом стрижні інтенсивність подачі чорнила не піддається регулюванню, для маленьких школярів вона підходить найменше. Лист таким стрижнем залишатиме плями і патьоки.
Капілярна ручка
Такі ручки майже не відрізняються від фломастера, оскільки спочатку призначені для креслення і малювання. З їх допомогою не варто навчати дитину письму. Дуже великий недолік таких письмових приладів і в тому, що лінія від них просвічує крізь тонкий папір зошити.
Масляна ручка
Ручка з масляними чорнилом надзвичайно приємна у використанні. Особлива структура і консистенція чорнила сприяє легкому ковзанню по паперу. До того ж ці чорнило швидко висихають і довго не вицвітають. При будь-якому рівні розвитку досвіду листи ці ручки підійдуть кожній дитині, освоює лист. Єдиний мінус масляної ручки в тому, що зазвичай витрата чорнила досить великий.
Кілька правил покупки ручки для першокласника
Обрана ручка повинна бути безпечною, зручною, недорогой.Обратіте увагу на якість пластику, з якого зроблений корпус ручки. Краще, якщо він буде відповідати екологічним нормам. До того ж ручка не повинна бути важкою. Ще не звикла до листа дитяча рука може швидко втомитися.
Небажано, щоб довжина ручки була більш 13 см.
У місці зіткнення з пальцями дитини обов'язково повинна бути гумова накладка. Якщо ви придбали саме таку ручку, дитина зможе міцно фіксувати її. Швидше за все, його рука по ній не буде ковзати.
Навіть якщо дитина дуже просить ручку у фігурному корпусі, особливо прикрашену об'ємними елементами, - не поспішайте задовольняти цю примху. При зовнішній привабливості, такі ручки вкрай незручні для письма, особливо тривалого. Ручки з великою кількістю елементів або з декількома стержнями можуть бути небезпечні для дитини. З цієї ж причини краще використовувати ручку без ковпачка.
Якщо молодший школяр лівша, можна придбати спеціальну ручку для ліворуких дітей. Вона спеціально розроблена з урахуванням їх фізіологічних особливостей.

Немає коментарів:

Дописати коментар