пʼятницю, 19 травня 2017 р.

При Міністерстві освіти створять групу, яка займатиметься доступністю освіти для дітей з дислексією



МОН опікуватиметься дітьми з дислексією
При Міністерстві освіти і науки буде створена ініціативна робоча група, що опікуватиметься проблемами доступності освіти для дітей з дислексією. Відповідне рішення ухвалено під час наради за участі представників МОН, МОЗ, громадськості та активного батьківства, повідомляє прес-служба освітнього відомства.
Під час засідання було розглянуто низку важливих питань, зокрема, спеціальні умови та особливості методик навчання дітей з дислексією, впровадження аудіопідручників, а також розроблення МОЗ медико-технологічної стандартизації постановки діагнозу дислексії.
Представник лабораторії логопедії Інституту спеціальної педагогіки НАПН України Валентина Ільяна презентувала навчально-методичні посібники для роботи з дітьми з дислексією, дисграфією, дисорфографією, а також підручники з читання та української мови для навчання таких дітей.
«Сьогодні вже створені перші читанки та підручники для дітей з дислексією. Побудова книги відрізняється від звичайної – кожен текст підручника має посилання до попереднього. Таким чином дитині легше засвоювати нову інформацію. Нам дуже важливо створити належні умови для розвитку дітей з особливими освітніми потребами», - відзначила Валентина Ільяна.
Важливим аспектом формування якісного освітнього простору для дітей з особливим потребами є розповсюдження методичних матеріалів для педагогів та логопедів.
«Наше завдання – не тільки розробляти програми, але й займатись просвітницькою діяльністю та поширенням інформації серед населення про цей проект. Це і є головною передумовою до успіху в інклюзивній освіті», - відзначив Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.
Як відомо, дислексія це нездатність оволодіти навичками читання текстів. У людини, яка страждає на дислексію, переважно присутня і дисграфія. Ці недуги абсолютно не пов'язані з інтелектуальним потенціалом людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар