суботу, 13 травня 2017 р.

Міністерство освіти отримує суперечливі відгуки від батьків за результатами оновлення програм

Не усі школи використовують оновлені програми

Міністерство освіти і науки отримує суперечливі відгуки від батьків щодо використання школами оновлених програм початкової школи. Є школи, де оновлення не використовуються. Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич під час наради з керівниками органів управління освітою обласних державних адміністрацій.
За словами міністра, на початку 2017 року в усі школи було доставлено Хрестоматію сучасної української дитячої літератури у двох томах накладом 640 тисяч примірників, але використовується вона по-різному в різних школах та регіонах країни.
«Ми отримуємо дуже суперечливі відгуки від батьків за результатами оновлення програм. Є школи, де оновлення використовуються, і ми маємо позитивний зворотній зв'язок від них, а є ті школи, де оновлення не використовуються, і батьки скаржаться на це в МОН. Є школи, де діти навіть не бачили Хрестоматію. Це неприпустимо», – наголосила міністр.
За результатами наради було прийнято рішення провести моніторинг використання оновлених програм та Хрестоматій для початкової школи.
«Одне із наших основних завдань – рівний доступ дітей до якісної освіти. Якщо в шкільній бібліотеці кожної школи лежить якісна і сучасна книжка для дітей, дуже дивно, що використовують її знову ж таки лише кращі школи», – зазначила Лілія Гриневич.

Немає коментарів:

Дописати коментар