четвер, 4 травня 2017 р.

Про заходи до Дня Пам"яті

У школах розпочались заходи до Дня пам’яті

У роботі МОН з підготовки до Дня пам’яті та примирення є два ключових пріоритети: формування у дітей розуміння важливої ролі українців у перемозі над нацизмом, а також усвідомлення ними зв’язку поколінь – подвигу українців у Другій світовій і героїчним захистом України сьогодні. Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич, під час засідання Оргкомітету з підготовки та відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення.
«Хочу підкреслити, що в школах вже розпочалися заходи, приурочені до річниці. З кожним роком ветеранів стає дедалі менше, і тепер з дітьми приходять спілкуватися вже військові, які повернулися з АТО. Ми переконані, що це важливо не лише для дітей і формування їхньої картини світу, а й для військових, яким такі зустрічі допомагають знайти своє місце у мирному житті», – наголосила Гриневич.
За її словами, Міносвіти запропонувало до обговорення в школах понад 30 тем патріотичного спрямування. Вони зачіпають як питання звитяги військових, так і історичний розгляд подій для розуміння ролі українців у Другій світовій війні.
«Триває і перебуває під постійним контролем Міністерства освіти і науки України робота щодо відвідування учнівською молоддю ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, учасників АТО, зокрема тих, які перебувають на лікуванні», – додала міністр.

Немає коментарів:

Дописати коментар