неділю, 4 листопада 2018 р.


Як казка допоможе дитинi стати успiшною

         Виховання дітей — справа серйозна та відповідальна, бо від неї залежить майбутнє дитини. Та навіть майбутнє її сім’ї. Ми, дорослі люди, бажаємо нашим дітям найкращого: здоров’я, щастя, щирих друзів. А ще — успіху! Але що ж таке успіх та чому люди так до нього прагнуть?Чи існують якісь критерії для визначення успішності людини? Чи для кожного це щось «своє»? 

      Педагогіка в пошуках методів виховання сучасних дітей постійно звертається до тисячолітнього досвіду народу, який свідчить про те, що виховання малечі починається з казки, здатної виховувати й навчати, об’єднувати дітей і батьків.Дж. Вашингтон уважав, що «успіх потрібно вимірювати не стільки статусом, якого досягла людина в житті, а кількістю перешкод, які вона здолала, досягаючи успіху».                

         Великий тлумачний словник сучасної української мови дає таке визначення: «Успіх — це позитивний наслідок роботи, справи, значні досягнення, удача, талант; громадське визнання, схвалення чого-небудь, чиїхось досягнень; визнання кимось чиїх-небудь позитивних якостей, особливостей».                

       Науковці свідчать, що «на сьогодні успішними є люди не тільки з високим рівнем академічних знань, а з розвинутим соціально-емоційним інтелектом, коли вони вміють бути гнучкими до життєвих обставин, стратегічно і тактично мислити». Постає питання: «Як цього навчити дітей?»


(Більше читайте на сторінці "1-ий клас НУШ")

Немає коментарів:

Дописати коментар