пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

Графік шкільних канікул


КОЛИ ШКІЛЬНІ КАНІКУЛИ 2018-2019:
 ЗАТВЕРДЖЕНИЙ ГРАФІК

Літні шкільні канікули у самому розпалі, проте вже варто задуматися і про плани на наступний навчальний рік. Адже хочеться організувати для всієї сім’ї і невеликі періоди відпочинку посеред навчанняЦей час краще використовувати максимально цікаво, а тому корисно починати все планувати заздалегідь. Які ж зміни пропонує в наступному році Міністерство освіти, і як це може позначитися на осінніх, зимових і літніх навчальних канікулах?
У минулому році передбачалося, що з 1 вересня 2018 шкільний рік буде розбитий на триместри замість семестрів, а це спричинило б і зміну традиційних термінів відпочинку учнів.
Однак, здається, істотних змін у структурі навчального року 2018/2019 поки не відбулося.
Школи мають право самостійно визначати періоди канікул, керуючись при цьому загальним правилом – у сумі не більше 30 днів відпочинку за два семестри – осінній і весняний.
Згідно з листом МОН від 17.07.2018 року №063-7622 «Про структуру 2018-2019 навчального року», навчальний рік у школах має розпочатися 1 вересня, і закінчитися не пізніше 1 липня наступного року.
Прихильники реформи структури навчального року розчаровані, адже тепер змін чекати доведеться не менше року.
Колишніми залишаються і рекомендації Міністерства освіти, згідно з якими дитина в молодшій школі не повинна витрачати більше 1,5 годин на домашнє завдання у 4 класі, а першокласнику і зовсім не варто його робити.
А рекомендований графік канікул виглядає так:
·         Осінні канікули – з 29 жовтня до 4 листопада 2018 року;
·         Зимові канікули – з 22 грудня 2018 року до 7 січня 2019 року;
·         Весняні канікули – з 25 березня до 31 березня 2019 року.
Звичайно, навчальні заклади мають право підкоригувати цей графік, але у більшості шкіл він буде саме таким.


1 коментар:

  1. Звертаю вашу увагу, що вказаний лист не є листом МОН, а є листом Департаменту освіти і науки КМДА та поширюється лише на місто Київ, листа МОН не має і не буде так як це суперечить новому закону про освіту, коли школи самі визначають структуру навчального року дотрим уючись загальних вимог: початок 1 вересня, завершення не пізніше 1 липня, канікули протягом навчального року (без врахування літніх)ґ не менше 30 днів

    ВідповістиВидалити