понеділок, 22 січня 2018 р.

Стати кращим: 10 навичок, необхідних сучасним вчителям



Незалежно від того, вчить педагог другокласників або другокурсників, сьогодні йому необхідні особливі навички і темперамент, щоб крокувати в ногу з часом і залишатися цікавим і затребуваним фахівцем. EtCetera дізнався про 10 найважливіших навичок, які потрібні вчителям сьогодні. Кожна з них допоможе будь-якому педагогу стати ще кращим.
1 Уміння перебувати в постійному контакті з колегами-педагогами
Незалежно від того, чи створює педагог і ділиться своїм відео на YouTube, або використовує блог іншого викладача для викладання основ геометрії, він може співпрацювати і ділитися досвідом з іншими педагогами, щоб ставати більш ефективним і бути в курсі всіх тенденцій.
2 Здатність адаптуватися
Сучасні вчителі постійно стикаються з необхідністю міняти не тільки шкільні програми, методи викладання, а й самих себе. Вони повинні бути гнучкими, щоб адаптуватися до освітнього середовища, що постійно змінюється​​. Це вміння має вирішальне значення для підтримки нових стилів навчання.
3 Уміння управляти своїм часом
Так як з кожним роком вчителі повинні освоювати більше матеріалів і брати на себе велику відповідальність, важливо використовувати кожну хвилину свого часу ефективно.
4 Технічна підкованість
Текстові редактори, електронні таблиці і електронна пошта стають основами цифрової епохи. Вивчення цих функцій може допомогти зберегти час вчителів і спростити організацію робочого процесу. Вивчення способів ефективного пошуку в інтернеті – відмінний спосіб для педагогів знайти і використовувати в роботі результати пошуку.
5 Терпіння
Терпіння завжди було вкрай важливим для педагогів, але ця якість ніколи не була настільки необхідною, ніж сьогодні.
6 Уміння працювати в команді
Коли розміри класів великі, а ресурси – недостатні, для вчителів важливо працювати один з одним. Педагоги як всередині своєї школи, так і в інтернеті можуть працювати разом, щоб домогтися кращих результатів.
7 Організованість
Організація всього, починаючи від цифрових планів уроків і закінчуючи дидактичними матеріалами, завжди буде окупатися в довгостроковій перспективі.
8 Творчий підхід
Незважаючи на те, що в багатьох школах встановлюють обмеження за навчальними програмами, це не означає, що вчителі не можуть як і раніше отримувати від своєї діяльності задоволення. Учні оцінять творчі способи підготовки до іспитів, які відповідають відразу декільам стилям навчання.
9 Постійне навчання
Вчителі можуть використовувати численні онлайн-ресурси для викладачів, щоб не відставати від новітніх тенденцій у своїй сфері.
10 Навички здорового спілкування з батьками
Сьогодні з’явилося дуже багато способів для спілкування батьків і вчителів, крім особистих зустрічей. Це і шкільні веб-сайти, і різні портали, і електронна пошта. І підтримувати цю комунікацію потрібно, адже батьки і педагоги зацікавлені в одному – навчанні і вихованні дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар