суботу, 18 лютого 2017 р.

Про підсумковий етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика



«Наша мова - мова вічної землі, наше слово - слово вічного народу!»
Мова - то генетичний код національної культури, запорука самобутності та самозбереження народу. Називаємо її рідною, як матір, Батьківщину, як усе найдорожче серцю.
18 лютого 2017 року у приміщенні Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка відбувся підсумковий етап XVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Конкурс спрямований на підтримку рідної мови й проводиться з метою привернення уваги світового українства до проблем української мови, необхідності її вивчення й розвитку, пропаганди та популяризації.
Творчому змаганню підсумкового етапу конкурсу передувало урочисте відкриття та нагородження переможців ІІІ етапу, які стали учасниками підсумкового етапу конкурсу. Їм було вручено дипломи департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Ліги українських меценатів, подарунки (від Ліги українських меценатів – бібліотечки, від департаменту освіти і науки облдержадміністрації – USB Flash Disk).
На урочистостях були присутні представник Ліги українських меценатів Струганець Любов Василівна – доктор філологічних наук, професор ТНПУ імені В.Гнатюка, Зварич Ганна Володимирівна – виконуюча обов»язки начальника управління освіти і науки облдержадміністрації, науково-педагогічні працівники, вчителі, учні та їх батьки. Щирим художнім словом і проникливими  ліричними піснями всіх присутніх вітали учасники художньої самодіяльності навчального закладу, в якому проводився мовний турнір.
Учасником конкурсу був учень 4 класу Острівської ЗОШ І-ІІІступенів ДіваковДмитро. Бажаємо йому успіху та перемоги!






Немає коментарів:

Дописати коментар