четвер, 9 лютого 2017 р.

Творче мислення і результативність дитини



Творче мислення й результативність дитини
Коли ми думаємо про всі складники, необхідні дитині для того, щоб домогтись успіхів у навчанні, то часто згадуємо читання, письмо, математику, концентрацію уваги, посидючість тощо. Проте однією з найбільш важливих навичок, що визначають високу результативність, є творче мислення. Творче мислення – це те, що допомагає писати твори, вирішувати проблеми, грати на музичних інструментах, займатись декоративно-прикладним мистецтвом і навіть виконувати складні математичні операції.
Простіше кажучи, творче мислення – це те, що дає нам можливість створювати й розвивати нові ідеї. Щоб допомогти дітям творчо мислити, ми повинні заохочувати їхню природну допитливість і потяг до пригод. Діти, як губка, вбирають нову інформацію й готові ризикувати заради нових відкриттів. Чим більше ідей і предметів їх цікавлять, тим легше їм установлювати нові зв'язки між ними й генерувати нові ідеї.
Ми як батьки можемо багато чого зробити для того, щоб розвинути творче мислення у своїх дітей. Деякі кроки, що робляться нами в даному напрямі, досить очевидні, наприклад, такі як заохочення ліплення й малювання, інші менш очевидні, наприклад, допомога дитині при виробленні незалежного мислення.
Пропонуємо сім простих порад, які допоможуть дітям розвинути свої творчі здібності.
(Більше читайте на сторінці "Мій досвід")

Немає коментарів:

Дописати коментар