середу, 28 вересня 2016 р.



До 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру в навчальних закладах відбудуться уроки пам’яті
У 2016 році виповнюються 75-та річниця трагічних подій у Бабиному Яру. Бабин Яр в Україні став символом знищення євреїв Європи під час Голокосту. Україна була першою державою на пострадянському просторі, яка включила питання історії Голокосту до державних програм для загальноосвітніх шкіл із всесвітньої історії та історії України. Відповідні матеріали знайшли відображення у шкільних підручниках історії.
75-та річниця трагедії Бабиного Яру відзначається в Україні на високому державному рівні. У системі освіти України також заплановано низку заходів з нагоди трагічних роковин, що охоплюють семінари для вчителів та учнів загальноосвітніх шкіл, студентів вищих навчальних закладів.
Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України рекомендувало навчальним закладам провести 29 - 30 вересня «Уроки пам’яті трагедії Бабиного Яру та «бабиних ярів» України».
У початковій школі пропонується передбачити уроки толерантності. Для підготовки цих уроків можна використати матеріали  книги «Уроки Голокосту: мужність, пам’ять, співчуття» (Дніпро, Інститут «Ткума», 2016).
Заходи, присвячені трагедії Бабиного Яру, рекомендується висвітлювати на web-сторінках навчальних закладів та органів управління освітою.

Немає коментарів:

Дописати коментар