неділю, 18 вересня 2016 р.




Якщо суспільство підтримає Нову українську школу, це спонукатиме депутатів прийняти Закон “Про освіту”, - Лілія Гриневич на Форумі видавців у Львові
Про нові хрестоматії, реорганізацію системи шкіл під потреби Нової української школи, оновлення програм та новий проект “Діти і папери: як досягти балансу у школі”  розказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами Львівщини в рамках Форуму видавців у Львові.
Зокрема, вона зазначила, що  зміни, закладені в концепцію Нової української школи, уже відображені в Законі “Про освіту”. На думку окремих парламентарів, цей закон потребує завеликих бюджетних витрат. Однак, Лілія Гриневич переконана, “що без інвестицій реформ не буває”.
“Сьогодні українська школа зіткнулася з проблемою, з якою стикаються школи по всьому світу - з кризою знаннєвої школи. Вирішуючи проблеми сьогодення, ми повинні йти вперед і закладати основи школи, яка працюватиме на майбутнє, на дитину, яка буде успішною у 21 столітті, яка буде конкурентноздатною”, - наголосила Лілія Гриневич.
Міністр також пояснила формулу  Нової української школи, а також розказала, як змінюватиметься мережа шкіл після того, як реформа набере чинності.
Зокрема, початкова школа має стати однаковою для всіх. Профілювання починатиметься лише з базової школи і досягатиме свого піку у старшій школі.
Ці зміни потребують перебудови усієї системи шкіл. Так, наприклад, спеціалізованих шкіл у молодшій школі не буде, а  сучасні ліцеї, гімназії тощо, швидше за все, перекваліфікуються у  профільні заклади старшої школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар