середа, 11 березня 2020 р.

майстер - клас на тему "Тематичне навчання в Inquiry Based Learning: технологія проведення"

Цікавий, надзвичайно пізнавальний майстер - клас на тему "Тематичне навчання в Inquiry Based Learning: технологія проведення" для вчителів 2-х класів району 11 березня провела вчитель - методист НВК "В.Бірківська ЗОШ І-ІІІст. - гімназія ім. С.Балея" Романюк Наталія Зіновіївна.
Inquiry Based Learning - навчання на основі учнівського запиту через дослідження, тобто процес конструювання учнями знань шляхом формулювання власних запитань та пошуку відповідей на них. Навчання, що базується на запитах учнів через дослідження, відповідає ключовим принципам нового Державного стандарту початкової освіти, вимогам до обов’язкових результатів навчання, сприяє формуванню ключових компетентностей та наскрізних вмінь учнів. В основі стратегії лежить діяльнісний підхід, коли замість лекцій та коротких відповідей про все, що вимагає програма, діти самостійно висувають гіпотези, проводять власні дослідження, роблять висновки та обговорюють ідеї. Учитель лише стимулює критично ставитися до цих ідей, спиратися на наукові факти й зосереджуватися на вирішенні проблемі.
Наталія Зіновіївна ознайомила присутніх з технологією проведення тематичного дня на основі учнівського запиту з теми «Все починається з насіння». Основна ідея полягає у дослідженні життєвого циклу рослин.
Було пізнавально, креативно, весело і дуже-дуже цікаво!!!















-       



Немає коментарів:

Дописати коментар