понеділок, 19 червня 2017 р.

Міносвіти скасує оцінки для школярів 1–2 класів – Гриневич



Привчати до оцінювання українських школярів будуть тільки в 3–4 класах, заявила міністр освіти Лілія Гриневич
Гриневич: До старту змін системи оцінювання в першому класі 22 тис. учителів початкової школи пройдуть комплексне перенавчання.
У 1–2 класах початкової школи в Україні учням більше не виставлятимуть оцінок.
За словами Гриневич, до системи балів учнів почнуть привчати у 3–4 класах.
"Сьогодні Україна має великі проблеми саме з ідеологією оцінювання – воно каральне. У новій українській школі буде створено стимулюючу систему, де досягнення підкреслюватимуться нарівні з помилками", – зазначила Гриневич. За її словами, щоб засвоїти нові методики викладання, підходи до оцінювання та інші елементи нової школи, напередодні старту реформи 22 тис. учителів початкової школи пройдуть комплексне перенавчання.
"Ми маємо оцінювати дітей на основі компетентнісних завдань. Погодьтеся, що наша профільна школа зараз орієнтована саме на складання оцінювання. Без переорієнтації завдань від чинної моделі ми відійти не зможемо", – пояснила міністр освіти і науки.
За її словами, в Україні у 2018 році пройде міжнародне дослідження якості освіти PISA. "PISA спеціалізована саме на перевірці розвитку компетентностей. Це дослідження не лише зробить хороший зріз розвитку українських підлітків, а також стане взірцем для авторів тестів, які наповнюють тестові зошити ЗНО завданнями", – розповіла Гриневич.
Прес-служба Міносвіти наголошує, що в навчальних закладах України вже закінчилося пілотування міжнародного дослідження якості освіти PISA. Учасниками проекту стало 1670 школярів і студентів із 41 навчального закладу.
3 червня Гриневич заявила, що базова освіта для дітей початкових класів в Україні не повинна бути профільною.

Немає коментарів:

Дописати коментар