пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Концепцію нової української школи ухвалено

Національна рада реформ ухвалила концепцію нової української школи, згідно з якою загальноосвітні заклади поліпшать навчальні програми, перекваліфікують педагогів, нададуть школам автономію та впровадять інклюзію. Про це на брифінгу у понеділок повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.
"За результатами засідання Нацради реформ було ухвалено низку рішень, зокрема підтримано концепцію нової української школи, рекомендовано парламенту прискорити розгляд у другому читанні законів про освіту, а також про інклюзивну освіту. Президент наголосив, що фінансування інклюзивної освіти та дітей-сиріт має йти за принципом "Гроші йдуть за дитиною". Найближчим часом урядом спільно з уповноваженим Президента України з прав дитини будуть розроблені чіткі кроки щодо реформування системи інтернатів", - сказав він.
Водночас уповноважений Президента у справах дитини Микола Кулеба повідомив, що Україні необхідно відійти від старої системи інтернатів.
"Ми сьогодні вважаємо себе європейською державою і прагнемо жити за європейськими стандартами, а європейські стандарти - це, перш за все, відсутність такої моделі інтернати, які є сьогодні", - сказав він.
Кулеба повідомив, що кожні три дні 250 дітей направляються до інтернатів і кожні три дні одна дитина там помирає. Крім того, з його слів, неефективно відбувається розподіл фінансування таких установ.
"За минулий рік ми бачимо зростання кількості дітей в інклюзивній освіті як мінімум на 50%. Ми ставимо завдання як мінімум на 30% збільшувати кількість дітей в інклюзії щороку, щоб дитина не потрапляла в інтернати", - наголосив уповноважений Президента з прав дитини.
Нагадаємо, як заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, уряд на сьогодні має унікальний шанс, аби змінити систему освіти в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар