понеділок, 4 липня 2016 р.



Експериментальний пілотний проект з розвитку інклюзивної освіти стартує 1 вересня
З нового навчального року стартує експериментальний пілотний проект, покликаний дослідити та розвинути інклюзивне освітнє середовище в одній з областей України. План та графік проекту 4 липня обговорили під час робочої зустрічі Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко.
«Фундаментальне право кожної дитини – здобувати освіту у закладі, найближчому від місця проживання. Я сьогодні бачу велике коло однодумців, які готові допомагати реалізовувати це право дітям з особливими освітніми потребами, тому вірю, що цей експериментальний пілотний проект з розвитку інклюзивної освіти стане добрим початком для всієї України», – повідомила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
Інклюзивна освіта є одним із пріоритетів співпраці Міністерства освіти і науки України з Благодійним Фондом Порошенка.
«Будемо сподіватися, що вже з 1 вересня у наші школи підуть сотні діток з особливими потребами. У такий спосіб ми доведемо, що інклюзивна освіта в Україні потрібна не лише дітям з особливими потребами, а й всім нам, бо здатність сприймати не таких, як ти сам – вагомий показник рівня свідомості нації», – зазначали Марина Порошенко раніше під час спеціалізованого тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати».
Нагадуємо, 2 червня у місті Житомир базі Житомирського національного агроекологічного університету відбувся спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати», учасниками якого стали 120 директорів, завучів шкіл та управлінців у галузі освіти області. 

Немає коментарів:

Дописати коментар