пʼятницю, 1 липня 2016 р.



Коментар Міністерства щодо тривалості навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах
Протягом червня цього року Міністерство освіти і науки України неодноразово отримувало запити та листи від батьків, вчителів та журналістів щодо начебто продовження навчального року до 1 липня.
Важливо зауважити, що Міністерство освіти і науки України жодного рішення щодо продовження або скорочення тривалості навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах в 2016 або 2017 році не приймало, а цьогорічний лист МОН "Про структуру навчального року та навчальні плани ЗНЗ" в цьому питанні не відрізняється від минулорічних.
Додатково інформуємо, статтею 16 Закону України «Про загальну середню освіту» від 1999 року передбачено, що:
"Навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань – 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року…
Структура навчального року (за чвертями, півріччями, семестрами) та тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою.
Режим роботи загальноосвітнього навчального закладу визначається ним на основі нормативно-правових актів та за погодженням з відповідним органом державної санітарно-епідеміологічної служби".
В червні у загальноосвітніх навчальних закладах може проходити державна підсумкова атестація, шкільні практики, екскурсії і це традиційно є частиною навчального року. Таку ж структуру навчального року планується зберегти і в 2016/2017 навчальному році. 



Немає коментарів:

Дописати коментар