четвер, 1 грудня 2016 р.

Інструкція з виконання домашнього завдання



Як допомогти дитині зробити домашнє завдання
Якщо ви зважилися допомагати дитині робити домашнє завдання, запасіться вигадкою і терпінням, щоб перетворити це дуже болісне заняття в захоплюючий і цікавий спосіб пізнання і спілкування. Уявіть, що ви зі своєю дитиною відправляєтеся в подорож з країни «Не знаю, не вмію, не можу», в країну «Я все знаю!», Причому ви в цій подорожі приймаєте роль провідника, а не подорожнього. Щоб полегшити вашу нелегку місію, можна звернутися до наступних правил, які здатні принести дійсно користь, а не шкоду.
Інструкція
1.Виконуйте домашнє завдання разом з дитиною, а не самі для нього. Спробуйте переконати свою дитину в тому, що добровільне і сумлінне виконання домашнього завдання полегшує розуміння і виконання класних завдань. Також поясніть йому, що через виконання домашнього завдання він розуміє і дізнається все те, що не зміг або не встиг запитати в школі.
2.Виконуйте тільки те, що було задано. Немає особливої потреби перевантажувати школяра всілякими додатковими завданнями. Пам`ятайте, що дитина пробула в школі кілька годин, після яких йому ще треба прийти додому і робити уроки. Його життя не повинна складатися тільки з шкільних завдань.
3.Робіть домашнє завдання без поспіху, нервування, осуду і докорів. Завжди шукайте причини, за якими дитину можна похвалити, а при невдачі давайте йому аналогічні завдання.
4.Не починайте з важких завдань, ускладнюйте їх поступово. Кожен правильний крок дитини підкріплюйте похвалою, так як вона допомагає розвинути необхідну для дитини впевненість.
5.Ускладнюйте завдання тоді, коли були успішно виконані попередні. Не поспішайте з отриманням результату, адже він і так прийде.
6.Якщо є необхідність внести деякі корективи в ході роботи, вносите їх відразу ж, так як дитина може просто «завчити» помилку, але не кажіть йому, що він робить не так або що це неправильно.
7.Для ефективного виконання домашнього завдання потрібно займатися з дитиною постійно, але недовго. Крім того, постарайтеся зробити так, щоб робота не була важкою, нудною або незрозумілою для дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар