понеділок, 8 лютого 2016 р.




При прийнятті рішень про відпрацювання школи мають
 не перевищувати тижневе навчальне навантаження

МОН просить не перевантажувати дітей після карантину
       За умови прийняття рішень про відпрацювання пропущених уроків школи мають виключити можливість перевищення тижневого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства освіти щодо організації навчально-виховного процесу в частині освоєння учнями навчального матеріалу в умовах запровадження карантину.
      У відомстві зауважують, що навчальний заклад та вчитель обов’язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмета в повному обсязі. При цьому до класного журналу мають бути занесені лише уроки, які були фактично проведені.
     «Кількість фактично проведених уроків зазвичай менша від попередньо запланованої. І це не може слугувати критерієм виконання чи невиконання навчальної програми», - йдеться у роз’ясненні МОН.
     У міністерстві повідомляють, що навчальний матеріал може бути освоєний за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання або засобів дистанційного навчання.
     Разом з тим, посилаючись на Інструкцію про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, у Міносвіти наголошують, що менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати.
     «За умови прийняття керівниками навчальних закладів за погодженням з відповідними органами управління освітою та профспілковими організаціями рішень про відпрацювання пропущених з поважних причин (зазначених у листі) уроків, потрібно беззастережно виключити можливість перевищення тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами і нормами», - зазначають у МОН.
     Також школам і управлінням освіти рекомендовано врахувати, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів, а навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах має закінчитись не пізніше 1 липня.

Немає коментарів:

Дописати коментар