четвер, 12 листопада 2015 р.

До уваги вчителів початкових класів!
ВИМОГИ ДО ВЕДЕННЯ ТА ПЕРЕВІРКИ ЗОШИТІВ  У ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ
Загальні вимоги до писемного мовлення учнів та загальні вимоги до ведення учнівських зошитів надаються в Наказі МОН України «Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи», Інструкції щодо ведення журналів у 1 – 4-х класах.
Для забезпечення високої грамотності і загальної культури учнів необхідно дотримуватися визначених правил і рекомендацій щодо ведення учнівських зошитів. Зошит відображає знання та вміння учнів і працю вчителя.
Пам’ятка для вчителя (загальні вимоги до ведення учнівських зошитів)
1. Учнівський зошит не є державним документом.
2. Поточні класні письмові роботи у 1 класі, класні й домашні – у 2 – 4-х класах виконуються у звичайних шкільних зошитах або в зошитах із друкованою основою.
3. У 2 – 4-х класах для навчальних класних і домашніх завдань з української та інших мов, з математики  учні ведуть по два зошити.
4. Заміна зошитів блокнотами або окремими аркушами паперу не допускається.
5. У 1 – 2-х класах зошити за встановленим зразком підписує вчитель, а у 3 – 4-х класах це роблять діти.
6. Усі класні та домашні роботи в звичайних робочих зошитах і зошитах з друкованою основою вчитель перевіряє та оцінює після кожного уроку.
7. Перевірні роботи (списування, диктант, тестові завдання) учні виконують у зошитах для контрольних робіт, або на окремих картках. Учні аналізують помилки контрольної роботи також у зошитах для контрольних робіт. Учитель зберігає ці зошити до кінця навчального року.
8. Бал за ведення зошита з мови і математики (у журналі – Зошит ) учитель виставляє наприкінці кожного місяця. За ведення зошитів з предметів  «Природознавство, «Я у світі», у разі якщо ці зошити ведуться, - наприкінці семестрів. У 1-му класі ( та у І семестрі 2-го класу за рішенням педагогічної ради) результати перевірки зошитів у журналі не фіксуються .
Колонку «Ведення зошита» (Зошит) учитель записує без дати.
9. У письмовій роботі з мови, математики з 2 класу визначається:
·        Дата виконання роботи;
·        Вид завдання (вправа, диктант, задача);
·        Заголовок зв’язного тексту.
У кінці заголовків крапка не ставиться. У 4 класі дату виконання роботи учні можуть записувати словами.
10. У зошитах для контрольних робіт учні пишуть дату, вид завдання, заголовок тексту.
11. Виправлення помилок учні роблять тільки ручкою: закреслюють неправильно написану букву чи цифру навкіс (справа наліво) і зверху пишуть потрібну літеру чи цифру.
12. Учень повинен дотримуватися однакових інтервалів між словами, дописувати кожен рядок до кінця, дотримуючись правил переносу, не виходити за межі рядка.

Немає коментарів:

Дописати коментар